Livet Leves Ikke Liniært

For syv svesker, hvor var det dog en fabelagtig dag idag – solen skinnede, uret er officielt stillet til sommertid og jeg havde en skøn dag ude i vejret med mit barn, et par rugbrødsmadder og et tæppe i Søndermarken.

Sådan var det ikke dengang jeg blev skilt; Solen skinnede og skinnede, men jeg syntes det var som at få trukket tænder ud at skulle gå omkring med mit minimenneske og ligne en, der havde overskud, glæde og afbalanceret zen-ro iblandt alle de andre mennesker, der gik omkring og lignede glansbilleder.

Dengang stod jeg med en knust drøm og syntes faktisk kun at jeg fik øje på andre menneskers lykke. Det var enormt hårdt og jeg var ked af det og nedtrykt det meste af tiden, selvom jeg lagde store anstrengelser i at se ud som om og gøre som om…

Det tog tid at komme igennem den del af mit brud, og derfor var det også en af de sværeste perioder, for det føltes som om det ikke løsnede og løftede, og jeg havde svært ved at se bort fra følelser og tanker som “Det her bliver ved for evigt, jeg møder aldrig en anden mand, jeg vil altid føle mig som en fiasko” osv. og jeg blev utålmodig efter at der skulle ske noget andet.

Idag hvor jeg ved, at der er lys på den anden side, og at der er både håb, drømme og nysgerrighed på dagen imorgen, bliver jeg enormt berørt af de af mine klienter, der sidder i den svære fase af deres brud og ikke kan se meningen med noget som helst. Jeg mærker deres mod og deres vilje, og samtidig oplever jeg deres fortvivlelse, når de igen får et dyk, og det er lige præcis her, jeg synes det er vigtigt at rette et fokus: Nemlig på, at vi oplever dyk i vores vej til heling.

Livet er ikke liniært, og selvom vi ved det, glemmer vi det nogle gange imens vi lever, fordi vi gerne vil have, at det bare skal gå fremad, opad, henad – et eller andet sted hen i en lige linie – men det gør livet bare ikke. Istedet rammes vi af alle mulige krumspring, og det er kun i beretningen, at vi kan få livet til at lyde, som om det er liniært, og at det ene førte til det andet og det andet til det tredje uden alt for meget virak.

Det gælder selvfølgelig også når vi heler fra et brud. Vi kan opleve dage, hvor vi ikke kan slæbe os ud af sengen, for så småt at komme til hægterne igen, og så kan der være en ny ting udefra, som vi skal forholde os til, der igen kan rive tæppet væk under os, og sådan fortsætter det, indtil vi er igennem og vi har bearbejdet tabet og bruddet.

Så hvis du synes dit brud allerede har taget en evighed og du ikke ved, hvordan du skal klare dig igennem endnu en dag, kan det være du skal prøve at kigge mere nuanceret på din proces og undersøge, om du virkelig ikke har bevæget dig, eller om livet serverer den ene ting fra siden efter den anden, som du skal forholde dig til, og som igen prikker til din sorg.

Hvis du ikke synes du har bevæget dig og du er træt af at sidde fast, så tjek dette kursus ud – her får du de nødvendige redskaber til at komme igennem bruddet og få livsenergi og overskud tilbage, så du også får øje på solen og sommeren.

Reklamer

Om Christina Copty

psykoterapeut
Galleri | Dette indlæg blev udgivet i Skilsmisse og Adskillelse, Tilbud til dig og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s