3. søndag i advent

Julen nærmer sig, de fleste julegaver er indkøbt og jeg er så småt begyndt at glæde mig til fridagene med familien.

Et par ord om denne uges gave:

Jeg har brugt noget af tiden i denne uge på at genlæse en fantastisk, lille bog, der hedder “Det selvudslettende Barn” af Alice Miller.

Den handler om det, der sker i os, når vi som børn “udsletter”, eller censurerer, dele af os selv for at tilpasse os vores forældres forventninger og behov, som for eksempel at lade være med at vise vrede, fordi mor ikke vidste, hvordan hun skulle håndtere sit vrede barn, eller barnet, der implicit fik at vide, at det ikke var vigtigt nok, fordi der altid lige var et forælder-behov der kom først.

Det “samarbejde” vi som børn er nødt til at indlade os på, har stor betydning for hvordan vi forstår os selv i relationer, når vi bliver voksne, fordi vi ikke responderer på vores sande følelser, men på hvordan vi tror omverdenen forventer vi skal være. Vi har en oplevelse af at svinge mellem at være nogle helvedes karle, når vi har succes, og tomme og skrøbelige når vi ikke har. Vi bliver sårbare i kærlighedsforhold og er bange for at miste den anden, og gør derfor alt hvad vi kan for at tilpasse os. Vi bliver perfektionister i det vi laver, for vi må og skal være de bedste, ellers føler vi os som fiaskoer og vi bliver meget modtagelige overfor skam og skyld.

Bogen giver en præcis og ligefrem skildring af konsekvenserne af tilpasset opdragelse, og giver et godt indblik i, hvad det er, der kan være årsagen til de følelser og reaktioner vi nogle gange ikke helt forstår ved os selv.

(Du kan læse mere om bogen på amazon.co.uk på dette link)

Og nu til det sjove på denne 3. søndag i advent:

Jeg synes det er sådan en fremragende og meningsfuld bog, at jeg gerne vil give den videre – Du kan derfor få fingrene i mit eksemplar af bogen kvit, frit og frejdigt sådan her:

Skriv dig op til mit nyhedsbrev (se tilmeldings boksen øverst i højre side her på siden) inden kl. 12:00 d. 24. december 2011 og vær med i lodtrækningen om bogen. Vinderen, som kan være dig, får direkte besked af mig d. 25. december.

Held og lykke.

Kærlig hilsen,

Christina Copty

Reklamer

Om Christina Copty

psykoterapeut
Galleri | Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s