Taknemlighedsdagbog

Ind imellem sker det, at jeg bliver grebet af en quick-fix-self-help trang og køber en bog, jeg hurtigt får givet videre, fordi den ikke lige rammer det der sted, jeg havde håbet på. Sådan er det med “Projekt Lykke” af Gretchen Rubin. Jeg købte den fordi den fulgte i kølvandet på “Spis, Bed, Elsk”, som ramte lige ned i mit hjerte og greb mig, og jeg troede at førstnævnte kunne gøre det samme – men ak nej.

Alligevel er der lige een ting derfra, som jeg har haft glæde af i denne uge, der ikke har været min nemmeste: Jeg fortalte i sidste uge at jeg er blevet blokeret og slettet af en ven, som har betydet rigtig meget for mig. Jeg har desværre ikke indflydelse på hans måde at agere overfor mig på, men jeg har et valg ift hvordan jeg vil FORHOLDE mig til hans bastante afvisning. Og det er her een af Gretchens forslag har fundet genklang.

Taknemlighedsdagbog 

Hun taler om at opføre en taknemlighedsdagbog, som hun dog forholdsvist hurtigt går død i, og eftersom jeg tror det også hurtigt kan gå hen og føles lidt kunstigt, har det alligevel været en god påmindelse om at flytte mit fokus over på de ting i mit liv, der skaber glæde. Jeg har ikke decideret skrevet ting ned, som jeg er taknemlig for, men jeg har flere gange stoppet op og mærket hvor glad jeg egentlig er i forskellige situationer, der ellers har tendens til at gå min næse forbi. Således oplevede jeg idag en stor glæde ved at køre igennem nordsjælland og opleve vejrskiftet, de nyudsprungne træer og det gode selskab i form af min skønne datter og søde kusine. Selvom jeg sad bag rattet det meste af dagen, huskede jeg på at påskønne det fantastiske i at være lige præcis der, hvor jeg var, om det var ved kirken i Tveje Merløse,  den bølgende færgeoverfart ved Rørvig-Hundested, oppe i Melby Mølle eller på Hillerød motorvejen, så mærkede jeg en dyb glæde over at være, hvor jeg var.

Jeg siger ikke at det gør alting rosenrødt, men det gør en forskel i og med at det fjerner brodden, der stikker bag øjnene, og det er en god måde at bruge sig selv aktivt på, så man ikke svømmer hen i det, der gør ondt hele tiden. Om det giver mest mening at skrive ting ned, lave lister, eller bare mærke glæden i kroppen, så vil jeg anbefale dig at kigge dig omkring i dit liv og få øje på det, der gør netop dit liv skønt. Taknemlighed har det nemlig med at skabe mere lykkefølelse – og hvem kunne ikke tænke sig en dosis af det?

God første maj

Reklamer

Om Christina Copty

psykoterapeut
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s